Maurice Escande -
Maurice Escande

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Doğmak
(
1892-11-14
)
14 Kasım 1892
Öldü 10 Şubat 1973
(1973-02-10)
(80 yaşında)
Fransa
Meslek Aktör
aktif yıllar 1917–1970
filminde rol aldı .

Seçilmiş filmografisi

  • 1917: Un vol étrange (Kısa)
  • 1918: Simone - Michel Mignier
  • 1920: L' essor - Max de Cheroy
  • 1921: Matmazel de La Seiglière - Raoul de Vaubert
  • 1921: Fromont jeune et Risler aîné - Fromont jeune
  • 1921: Les trois lys (Kısa)
  • 1922: La ferme du choquart - Le marquis de Montaille
  • 1922: Molière, sa vie, son oeuvre
  • 1923: Les deux soldats - Julien Farjol
  • 1924: Bir centilmen neurasthénique
  • 1925: Nantas - Desfondettes
  • 1925: Faust'un laneti
  • 1931: Şans
  • 1932: Öp Beni - Gaston
  • 1932: Şasili kruvasan
  • 1932: Üç Silahşörler - Buckingham
  • 1932: Totoche ve compagnie
  • 1933: Le gendre de Monsieur Poirier - Hector de Montmeyran
  • 1933: Son altesse impériale - Le comte Symoff
  • 1933: Jeunes à marier doldurur - John Gordon
  • 1935: Les époux skandalı - Desbonnières
  • 1935: Dora Nelson - Santini
  • 1935: Lucrezia Borgia - Jean Borgia, Gandie Dükü
  • 1935: Yeşil Domino ( Le domino vert ) - Henri Bruquier - un critique d'art
  • 1935: Un soir à la Comédie Française (Belgesel)
  • 1936: Le collier du grand duc - L'inspecteur
  • 1936: La Garconne ( La Garconne ) - Lucien Vigneret
  • 1936: Les deux oyunları - Pierre Manin
  • 1936: Eylül, une femme - Bizulier
  • 1936: İki Çocuk - Georges de Kerlor
  • 1936: Tout va très bien madame la markiz - Le marquis des Esnards
  • 1936: Les demi vierges - Julien de Suberceaux
  • 1936: Les petites alliées - Le duc de Lestissac
  • 1937: Kızıl Dansçı - Ursac
  • 1937: Külkedisi - Gilbert
  • 1937: Haberci - Geo
  • 1938: La Marseillaise - Le seigneur du köyü
  • 1938: Liberté - Auguste Bartholdi
  • 1938: Café de Paris - Le marquis de Perelli
  • 1939: La belle revanche - Jacques Dorcel
  • 1940: Paris-New York - Conrad
  • 1940: Moulin Rouge - Kolorado
  • 1941: Kara Elmas - Guy de Fresnoy
  • 1941: Madame Sans-Gêne - Le comte de Neipperg
  • 1942: La femme que j'ai le artı aimée - Gaëtan
  • 1942: Étoiles de demain (Kısa, Belgesel)
  • 1942: Patricia - André Vernon
  • 1943: Kaptan Fracasse - Le marquis des Bruyères / Il Marchese di Bruyeres
  • 1944: La vie de plaisir - Le comte Roger de Boëldieu - un mondain, le nişanlısı d'Hélène
  • 1945: Farandole - Le procureur
  • 1945: Le père Goriot - Mösyö de Restaud
  • 1945: Échec au roy - Le roi Louis XIV
  • 1945: Bifur 3 - Alvarez
  • 1946: Kaptan - Le Prince de Condé
  • 1946: Kraliçe'nin Kolyesi - Le cardinal de Rohan
  • 1947: Kızlık zarı - L'industriel Pierre Vairon
  • 1948: La renegate - Le caïd Tahmar
  • 1948: Erkek Adam - Jérôme de Lormel
  • 1948: Topal Şeytan ( Le diable boîteux ) - Randall
  • 1949: Monsenyör - Le duc de Saint Germain
  • 1950: Amour ve compagnie - M. Lecourtois
  • 1951: L'Étrange Madame X - Jacques Voisin-Larive
  • 1951: Coq en pate - Ben Jacques Lion
  • 1952: Buridan, Nesle'de héros de la tour de - Enguerrand de Marigny
  • 1953: Des quintuples au Pensionnat - Le comte
  • 1953: La dame aux camélias - Le duc
  • 1955: Caroline ve Asiler - (Oyuncu)
  • 1955: Napolyon - Louis XV (Oyuncu)
  • 1955: Le fils de Caroline Chérie - Le Baron de Grimm
  • 1960: Antigone (TV Filmi)
  • 1963: Les animaux
  • 1964: Yorum épouser un premier bakan - Grandbourg
  • 1966: Martin Soldat ( Martin soldat ) - Le président du jury pour la Comédie-Française
  • 1971: Le cinéma de papa - Le metteur en scène académicien (son film rolü)

Mezarı Montrouge Mezarlığı'nda (Paris).